Στείλτε μας μήνυμα !

Αποστολή

Αυστηρά ατομικές συνεδρίες (personal)

Πρόληψη & βελτίωση μυοσκελετικής λειτουργίας

Εξειδικευμένη προσέγγιση στη θεραπευτική αντιμετώπιση

Το Clinical Pilates και η θεραπευτική άσκηση είναι στοχευμένο πρόγραμμα σωματικής άσκησης με σκοπό τη βελτίωση του κινητικού ελλείμματος, της μυοσκελετικής λειτουργίας αλλά και της γενικής φυσικής κατάστασης :

1

Σε ανθρώπους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης, με σκοπό τη διατήρηση της λειτουργικότητας του θεραπευτικού αποτελέσματος

2

Στο γενικό πληθυσμό με στόχο την πρόληψη και βελτίωση της μυοσκελετικής λειτουργίας

Πρόκειται για την εξέλιξη και διαφοροποίηση της παραδοσιακής μεθόδου Pilates σύμφωνα με τις σύγχρονες γνώσεις γύρω από την εμβιομηχανική ανάλυση και σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Στόχος του Clinical Pilates είναι η αναγνώριση λανθασμένων κινητικών προτύπων / μυοσκελετικών αποκλίσεων και ασυμμετριών, καθώς και διαταραχών της δυναμικής του νευρικού συστήματος, που οδηγούν στην εμφάνιση συνδρόμων μυοσκελετικού πόνου, περιορισμού κίνησης και σαφή μείωση της λειτουργικότητας του ατόμου. Για το λόγο αυτό εφαρμόζεται από πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές, καθώς απαιτεί γνώση της εμβιομηχανικής και παθολογίας της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης. Πρόκειται για την μελέτη των μηχανικών παραμέτρων της κίνησης τόσο μεμονωμένων αρθρώσεων όσο και της αλληλουχίας της κίνησης πολλών αρθρώσεων που οδηγεί στη συνολικότερη σωματική κίνηση.

Από τις βασικές αρχές της μεθόδου ξεχωρίζουν :

1

Ο έλεγχος της αναπνοής με σκοπό την ενίσχυση των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών.

2

Η σωστή ευθυγράμμιση και συνειδητοποίηση του σώματος ως μια βιοκινητική αλυσίδα όπου πρέπει όλα τα κομμάτια που την αποτελούν ν’ ασκηθούν με αρμονία. Όποιο πρόβλημα υπάρχει, π.χ. στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, θα επηρεάζει ενδεχομένως τα ισχία ή τη θωρακική μοίρα κ.ά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αξιολογήσει ο φυσικοθεραπευτής και να το κάνει κατανοητό στον ασκούμενο / ασθενή.

3

Ο λεπτομερής έλεγχος του κορμού, η εκπαίδευση της σωστής θέσης και σύνδεσης της κεφαλής, του θώρακα, της λεκάνης και των άκρων.

Επομένως, η μέθοδος Clinical Pilates επικεντρώνεται κυρίως στην επανεκπαίδευση των σταθεροποιητών του κορμού (εν τω βάθει κοιλιακοί και ραχιαίοι μύες), παράλληλα με τη βελτίωση συνολικά της στάσης του σώματος, της δύναμης και της ευλυγισίας. Έτσι, επιτυγχάνεται σταδιακά ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης του ασθενούς και η επαναφορά του στην καθημερινότητα.

Πρόσφατες ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει τη σημαντική συνεισφορά των εν τω βάθει μυών του κορμού στη σταθεροποίηση και αποκατάσταση ατόμων με χρόνιο πόνο στη μέση, αυχενική συνδ-ρομή, πόνους στα ισχία ή στην περιοχή της πλάτης.

Με γνώμονα τις πληροφορίες από την μελέτη των παραπάνω στοιχείων ο πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής δημιουργεί και προσαρμόζει το ξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων στις ιδιαιτερότητες και ικανότητες του ασκούμενου, συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες της φύσης του προβλήματος του. Επιπλέον βοηθά τον ασκούμενο / ασθενή να κατανοήσει το πώς λειτουργεί το σώμα του και κατά επέκταση τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτός να το διαχειριστεί σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Για το λόγο αυτό το Clinical Pilates συνιστάται να γίνεται σε ατομική βάση (ή σε ολιγομελή τμήματα) και προϋποθέτει την άριστη συνεργασία θεραπευτή ασκούμενου / ασθενούς.

Ενδεικτικά μπορεί να εφαρμοστεί σε : Πόνους στην περιοχή του αυχένα, Κύφωση, Σκολίωση,

Σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου, Αστάθεια ώμου, Αθλητικές κακώσεις, Πόνο στην περιοχή της μέσης (οποιασδήποτε μηχανικής αιτιολογίας ακόμα και αν συνοδεύεται από αναφερόμενο πόνο στα πόδια), Οστεοπόρωση, Γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (καθώς και μετά τον τοκετό), Αδυναμία μυών του πυελικού εδάφους (ακράτεια), Μετεγχειρητική αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης (αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης μετά από χειρουργικές επεμβάσεις Σ.Σ., όπως μικρο-δισκεκτομή, σπονδυλοδεσία, κ.α,), Οστεοαρθρίτιδα ισχίου κ.α

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ


Κολοκοτρώνη 120,
    Κορυδαλλός 18121
210.5696247
info@healthphysio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ : 09:00-22:00
ΤΡΙΤΗ : 09:00-22:00
ΤΕΤΑΡΤΗ : 09:00-22:00
ΠΕΜΠΤΗ : 09:00-22:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ : 09:00-18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ : ΚΛΕΙΣΤΑ