Στείλτε μας μήνυμα !

Αποστολή

Άριστο μέσο πρώιμης κινητοποίησης

Εφαρμογή σε ΟΛΑ τα στάδια αποκατάστασης

Ταχύτερη & ασφαλέστερη επανένταξη

Water Specific Therapy

Η υδροθεραπεία αναφέρεται στην εφαρμογή του νερού ως θεραπευτικό μέσο. Η σύγχρονη διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία επιβεβαιώνει αναμφισβήτητα το θεραπευτικό πλεονέκτημα της άσκησης στο νερό. Όταν το ανθρώπινο σώμα εμβυθίζεται στο νερό, προκαλούνται προσαρμογές στα οργανικά του συστήματα, που επιφέρουν θεραπευτικά αποτελέσματα σε ποικίλα προβλήματα αποκατάστασης, καθ΄ ότι το υδάτινο περιβάλλον προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και τους σπασμούς, προάγει το αίσθημα της χαλάρωσης και της ευεξίας, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το έργο της αναπνοής. Σε βαθιά πισίνα ο ασθενής αισθάνεται το 10% του σωμ. βάρους, όταν το νερό φτάνει στο στήθος αισθάνεται το 25% και όταν φτάνει στην μέση του σώματος αισθάνεται το 50%.

Η σύγχρονη υδροθεραπεία εφαρμόζεται σε νευρολογικά, μυοσκελετικά, νευρομυϊκά, αναπτυξιακά και καρδιο-αναπνευστικά περιστατικά με αποδεδειγμένη κλινική επιτυχία. Ο ασθενής μπορεί να ευεργετηθεί από τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού από τα πρώτα κιόλας στάδια μέχρι και τα τελευταία στάδια αποκατάστασης. Η καθήλωση στο κρεβάτι του πόνου, η δυσχέρεια της κίνησης και η ολοκληρωτική άφεση του ασθενούς στη βαρύτητα, βρίσκει άριστο μέσο πρώιμης κινητοποίησης το νερό (μέσω της άνωσης).

Η εφαρμογή της σύγχρονης υδροθεραπείας στο πλαίσιο της αποκατάστασης πραγματοποιείται σε θεραπευτικές πισίνες σε θερμοκρασία νερού μεταξύ 28ο και 32ο C. Στη θεραπευτική πισίνα του κέντρου αποκατάστασης HealthPhysio Therapy Center εφαρμόζονται συνεχείς έλεγχοι της ποιότητας του νερού, με αυστηρές προδιαγραφές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες (ο καθαρισμός πραγματοποιείται με όζον).

Το πρόγραμμα υδροθεραπείας / αποκατάστασης διαμορφώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο, καταρτισμένο φυσικοθεραπευτή και είναι βασισμένο στις ανάγκες κάθε ασθενούς. Στο HealthPhysio Therapy Center εφαρμόζουμε εξειδικευμένη θεραπεία στο νερό, βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές Water Specific Therapy – WST. Αποτελεί μία μέθοδο / προσέγγιση κινητικής επανεκπαίδευσης που πραγματοποιείται σε αισθητηριακά εμπλουτισμένο περιβάλλον στο νερό. Βασίζεται στην κινητική μάθηση και στην πλαστικότητα του εγκεφάλου, όπου σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση του τόνου, την διευκόλυνση των ισορροπιστικών αντιδράσεων, της σταθεροποίησης του κορμού και το συντονισμό της μυϊκής δραστηριότητας δημιουργούνται λειτουργικές και στοχο-κατευθυνόμενες δραστηριότητες.

Η οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση της WST βασίζεται σε επιστημονικά κλινικά δεδομένα, μέσω τoυ ICF (Διεθνούς Συστήματος Ταξινόμησης Λειτουργικότητας, Αναπηρίας και Υγείας). Η WST περιλαμβάνει στοιχεία από τα δέκα (10) σημεία της μεθόδου Halliwick και είναι μία στοχο-κατευθυνόμενη πρόσεγγιση επίλυσης προβλημάτων σε ασθενείς με νευρολογικά και μυοσκελετικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις και σύνδρομα.

Αναμφισβήτητα, η χρήση της πισίνας σε θεραπευτικούς χώρους αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι προηγμένης τεχνολογίας στην αποκατάσταση του ασθενούς. Το πλαίσιο λειτουργίας ενός κέντρου αποκατάστασης δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για τη σταδιακή διερεύνηση και εξέλιξη της υδροθεραπείας βάσει των διεθνών προτύπων. Τα σημερινά δεδομένα προσδίδουν μία ενθαρρυντική και αισιόδοξη οπτική για την αναβάθμιση και την εξέλιξη της υδροθεραπείας που αποτελεί πολύ ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα ειδικότητα. Σε συνδυασμό με την ανάγκη ανακάλυψης νέων τεχνολογιών στην αποκατάσταση, η υδροθεραπεία, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και εμβάθυνσης από την ερευνητική, επιστημονική και κλινική κοινότητα μέσω αξιόπιστων και έγκυρων μεθόδων, που θα αναδείξουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές που διαθέτει στο θεραπευτικό γίγνεσθαι.


ΠΡΟΣΟΧΗ : Αντενδείξεις

Πυρετός, ακράτεια ούρων, ανοιχτές πληγές, μολυσματικές ασθένειες, δερματικά νοσήματα, ψυχιατρικές αντιδράσεις στο νερό, καρδιολογικά προβλήματα, χαμηλή ζωτικότητα πνευμόνων, επιληψία, νεφρικές παθήσεις


Ειδικός εξοπλισμός :

Ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για να μεταβάλλει την ένταση μιας άσκησης ρυθμίζοντας την τροχιά κίνησης, το μήκος του μοχλοβραχίονα, την επιφάνεια αντίστασης, την ταχύτητα κίνησης, την επίδραση της βαρύτητας.

1

Ελαστικούς σωλήνες δακτυλιοειδούς σχήματος διαφόρων διαμέτρων και πάχους

2

Ζώνη επίπλευσης – μακριά ζώνη από αφρώδες πλαστικό με ρυθμιζόμενο λουρί

3

Αλτήρες νερού

4

Σανίδες αντίστασης – από αφρώδες υλικό

5

Ράβδος – πλαστικό κοίλο ραβδί

6

Παγαία – για αντίσταση στα χέρια

7

Δακτύλιοι ποδοκνημικής για επίπλευση από αφρώδες υλικό

8

Ελαστικοί ιμάντες – χρησιμεύουν για ασκήσεις αντίστασης

9

Αναβαθμίδα – μεγάλη και σταθερή επιφάνεια, ποικίλου ύψους, που τοποθετείται στον πυθμένα

10

Βατραχοπέδιλα πισίνας, με κοντά πτερύγια

Θεραπευτικά οφέλη της υδροθεραπείας :

Προαγωγή μυϊκής χαλάρωσης

Μείωση ευαισθησίας στον πόνο

Μείωση σπαστικότητας

Βελτιώνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων

Επιταχύνει σημαντικά το χρόνο της αποκατάστασης

Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη (ειδικά σε περιπτώσεις υπερβολικής αδυναμίας)

Βελτιώνει την περιφερική και λεμφική κυκλοφορία, συμβάλλοντας έτσι στην απορρόφηση οιδημάτων και αιματωμάτων

Βελτιώνει την κιναισθησία του σώματος και την σταθερότητα του κορμού

Βοηθά στην απόκτηση της ισορροπίας και βελτιώνει τη νευρομυική συναρμογή, διευκολύνοντας τη λειτουργική αποκατάσταση και ανεξαρτητοποίηση του ασθενούς.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ


Κολοκοτρώνη 120,
    Κορυδαλλός 18121
210.5696247
info@healthphysio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ : 09:00-22:00
ΤΡΙΤΗ : 09:00-22:00
ΤΕΤΑΡΤΗ : 09:00-22:00
ΠΕΜΠΤΗ : 09:00-22:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ : 09:00-18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ : ΚΛΕΙΣΤΑ